L’exèrcit torna al Saló de l’Ensenyament

La plataforma Desmilitaritzem l'Educació ha protestat davant l'estand de les forces armades
Títol de la imatge
Títol de la imatge

L’exèrcit ha estat un any més en el punt de mira al Saló de l’Ensenyament de Barcelona. Durant l’obertura del Saló aquest dimecres, membres de la campanya Desmilitaritzem l’Educació han protestat davant de l’estand de les forces armades per denunciar la presència de l’exèrcit en els espais educatius, de formació i de lleure.

El Saló de l’Ensenyament, que se celebra des d’avui dimecres fins al 18 de març, té aquest any uns 190 expositors, 15 més que en la darrera edició; entre aquests, per primera vegada, compta amb la presència de 29 universitats xineses i l’Exèrcit hi manté la seva presència.

L’Exèrcit té una superfície similar a la de la passada edició del Saló. La seva presència en aquest saló ha generat polèmica en les últimes edicions, després que el Parlament aprovés una moció en la qual demanava la seva absència i el rebuig de l’Ajuntament de Barcelona.

Un grup de persones han visitat l’estand i ha fet sonar l’himne d’Espanya entre crits de “viva Espanya”. Aquest grup ha coincidit amb un altre de la plataforma ‘Desmilitaritzem l’educació’, que ha protestat en contra de la presència dels militars amb consignes com “fora l’Exèrcit de l’escola” i “fora l’Exèrcit del Saló”. “Les armes no eduquen, les armes maten!”, han denunciat.

Jordi Muñoz, membre de la plataforma, ha argumentat que és “totalment inadmissible” que el president de la Fira de Barcelona, José Luis Bonet, incorpori un any més les forces armades en un espai educatiu quan, “tant el Parlament de Catalunya com l’Ajuntament de Barcelona han dit que no havien d’estar aquí”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides