Per què Jordi Turull no pot ser president de la Generalitat?

Título de la imagen
Título de la imagen

Després que la candidatura de Jordi Sànchez a la presidència de la Generalitat hagi estat fallida per la negativa de la CUP a donar-li suport i per la decisió del magistrat Pablo Llarena de no deixar-lo sortir de la presó de Soto del Real, el pròxim candidat que Junts x Catalunya va anunciar que presentaria és l’exconseller de Presidència i diputat Jordi Turull. El polític de Parets també penja d’un fil, perquè està imputat en el sumari que instrueix el Tribunal Suprem contra els líders del procés independentista i els implicats en el referèndum de l’1-O i se suposa que, tard o d’hora, quedarà inhabilitat.

Però Jordi Turull afronta un altre problema: el seu passat com a gerent de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, en l’etapa que Lluís Recoder era l’alcalde. Segons han acreditat les investigacions judicials dels casos Palau de la Música i del 3%, alguns contractes que adjudicava aquest Ajuntament van generar comissions corruptes que anaven a parar a CDC, a través de les fundacions CatDem i Fòrum Barcelona.

En total, hi ha vuit obres sota sospita:

*El pavelló esportiu PAV3, adjudicat a Ferrovial
*El bloc d’habitatges de la plaça de Rabassaires, atorgat a Contrucciones Bruesa
*L’acabament d’aquesta obra, encarregat a Teyco
*L’arranjament de la pista esportiva de La Guinardera, adjudicat també a Teyco
*La construcció del pavelló esportiu de Mira-sol, encarregada a Construcciones Pai
*La urbanització del sector de La Bòbila-La Serreta, atorgada a la UTE Grupo Mecanotubo-Api Movilidad
*La construcció d’un edifici a Francesc Macià, adjudicada a Tau Icesa
*La reforma del mercat de Mira-sol, concedida al Grup Soler

L’oposició municipal al consistori que presideix en minoria Mercè Conesa (CDC/PDECat) ha imposat la contractació d’una auditoria externa per analitzar tots aquests contractes que es van adjudicar a empreses que van pagar comissions. Els més bel·ligerants en aquesta tasca fiscalitzadora són la CUP i ERC, els partits que, precisament, necessitaria sumar Junts x Catalunya per fer prosperar la candidatura de Jordi Turulla la presidència de la Generalitat.

L’ombra de l’exgerent de Sant Cugat és molt present en les investigacions que s’han posat en marxa i el seu nom surt esmentat específicament en la sentència del cas Palau de la Músicaen relació amb l’adjudicació del pavelló PAV3 a Ferrovial. Per això, és molt difícil que la CUP i ERC vegin amb bons ulls la seva hipotètica investidura com a pròxim Molt Honorable.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides