El Parlament estudia querellar-se contra Llarena

Cs i el PSC s'oposen a la iniciativa, que tira endavant gràcies al bloc independentista
mesa junta portaveus torrent
mesa junta portaveus torrent

La majoria independentista de la Mesa del Parlament ha sol·licitat avui un informe als lletrats perquè estudiïn la viabilitat de presentar una querella contra el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, en nom del Parlament.

Junts per Catalunya i ERC consideren que s’ha vulnerat les prerrogatives de la Cambra catalana en no permetre la sortida de i presó de Jordi Sánchez per acudir al ple d’investidura i que hi ha la possibilitat d’emprendre un procediment penal contra el jutge instructor.

En un primer moment, els membres de la Mesa de Junts per Catalunya han suggerit que aquest estudi s’encarregués a un bufet extern especialitzat en dret penal. Però els lletrats del Parlament han cregut convenient estudiar ells mateixos aquesta possibilitat. “Si necessiten suport extern, ja es buscarà”, han suggerit membres de la Mesa.

Ciutadans i el PSC s’han oposat a aquesta iniciativa, que ha tirat endavant amb els vots del bloc independentista. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha insistit que “el Parlament no li pot fer la feina bruta a Carles Puigdemont”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides