Els independents de JxCat volen fer un partit nou

La crida de Puigdemont a fer un nou "moviment polític" dispara les alarmes en el PDECat
puigdemont video
puigdemont video

La crida que ha fet Carles Puigdemont a què JxCat acabi consolidant-se com a un nou “moviment polític” ha disparat les alarmes dins de les files dels neoconvergents del PDECat. De fet, segons ha avançat l’agència EFE els diputats independents de JxCat, marca amb la qual va concórrer Puigdemont a les eleccions del 21-D, estan treballant per fer una associació que pot acabar convertint-se en un nou partit polític.

A hores d’ara dels 34 diputats que té JxCat al Parlament de Catalunya una vintena són independents, mentre que la resta tenen el carnet del PDECat. Això és possible perquè la formació hereva de CDC va donar carta blanca a Puigdemont per fer la llista electoral que volgués, tot i que la marca JxCat pertany al PDECat que en té els drets electorals.

Les relacions entre JxCat i el PDECat no passen pels seus millors moments pel debat que s’ha generat al voltant de qui ha de ser el candidat a la investidura a president de la Generalitat, una vegada s’ha evidenciat que no hi pot optar Carles Puigdemont, i que la segona opció que era Jordi Sànchez també ho té molt complicat. L’opció de Jordi Turull, diputat de JxCat amb carnet del PDECat no acaba de convèncer perquè tampoc tindria el suport necessari de la CUP, com ja no el va tenir Sànchez.

Des del PDECat, a més, es considera que qualsevol nova proposta de candidatura a la investidura hauria de passar pel Consell Nacional del partit. Un altre punt de fricció entre JxCat i el PDECat, és el debat que tenen obert pel control dels diners que reben els diputats del grup al Parlament.

El focus d’atenció està ara en la reunió que Carles Puigdemont ha convocat per aquest dimecres a Brussel·les amb els diputats de JxCat, d’on podria sortir un altre nom per encarrilar la investidura. En les files nacionalistes, però, també es veu cada vegada més possible l’opció de repetir les eleccions una opció que alguns apunten que també veuria amb bons ulls el mateix Puigdemont, per tal de no haver de deixar la seva acta de diputat.

Sigui com sigui, ha transcendit que entre els impulsors d’aquesta iniciativa de nova associació política al marge del PDECat estarien els diputats Elsa Artadi, Eduard Pujol, Josep Riera, Aurora Madaula i Antoni Morral. Aquests, amb Agustí Colomines, considerat un dels cervells de la candidatura de JxCat, estarien treballant ja en els estatuts i el manifest fundacional de l’associació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides