La Fiscalia no demana reactivar les euroordres

La marxa de l'exconsellera Clara Posantí al Regne Unit no ha variat el plantejament
ponsati obiols
ponsati obiols

La Fiscalia no demanarà que es reactivin les euroordres de detenció per a Carles Puigdemont, els seus consellers i la cupaire Anna Gabriel, després de la marxa de Clara Ponsatí al Regne Unit.

El Ministeri Públic s’esperarà que Pablo Llarena dicti l’escrit de processament i s’obri el judici.

La Fiscalia, de moment, no demanarà cap ordre de detenció contra Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, que són a Bèlgica; Clara Ponsatí, que és a Escòcia, ni tampoc contra Anna Gabriel, que continua a Suïssa.

El ministeri públic ho valorarà un cop el jutge del Suprem hagi dictat la resolució del processament judicial. Per tant, de moment, no hi pot haver cap extradició.

D’altra banda, pel que fa a les peticions de llibertat provisional que han fet al Suprem tant Jordi Cuixart com Joaquim Forn, la Fiscalia s’oposa que Pablo Llarena els deixi sortir de la presó perquè entén que, tal com apunta la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans, el dret dels investigats ja queda garantit amb la revisió periòdica que es fa en aquests casos, per valorar si persisteixen els motius pels quals el jutge va decidir empresonar-los.

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari