L’oposició vol activar el rellotge de la investidura

Arrimadas reclama a Torrent que comparegui a l'hemicicle, però el president s'hi nega
arrimadas roda premsa
arrimadas roda premsa

Ciutadans, el PSC, el PPC i els ‘comuns’ tracten de forçar que comenci a córrer el compte enrere de dos mesos abans que es tornin a convocar eleccions.

No ho van aconseguir en l’últim ple del Parlament al trobar-se amb el vot en contra de la majoria secessionista i ara el grup d’Inés Arrimadas, amb el plàcet del sector no sobiranista, ha anunciat l’entrada en registre d’una iniciativa perquè Roger Torrent comparegui a l’hemicicle, “reconegui que no hi ha candidat” per a la investidura i s’activi així el rellotge.

Els populars proposen una reunió de líders parlamentaris i els socialistes, en canvi, apel·len al Tribunal Constitucional perquè sigui ell qui premi el botó.

La líder del partit taronja ha dit aquest dilluns en roda de premsa que la seva fórmula es basa en l’informe dels lletrats, segons el qual el president és qui té la potestat per presentar un candidat i desbloquejar la situació.

També ha esgrimit “com a precedent” el dictamen que el Consell d’Estat va emetre després del conegut popularment com ‘tamayazo’, quan va afirmar que la impossibilitat de presentar un candidat a la presidència de la Comunitat de Madrid el 2003 era “a tots els efectes com si s’hagués presentat una investidura fallida”.

La reclamació de Ciutadans ha estat rebutjada ràpidament per l’entorn de Torrent, que considera que no hi ha “cap fonament jurídic”perquè “no està prevista ni regulada la compareixença en un Ple del president del Parlament”.

 

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari