Quin problema tenen Jaume Asens i els comuns?

Carles Puigdemont i Jaume Asens
Carles Puigdemont i Jaume Asens

Alguns dels seus votants, en particular influents usuaris de Twitter de l’esquerra no independentista, són molt més crítics amb el procés i els responsables públics que l’han impulsat que no pas les principals figures de l’espai polític dels comuns, Ada Colau, Xavier Domènech, Elisenda Alamany i, sobretot, Jaume Asens

Els comuns han sintetitzat el seu posicionament en el tens escenari polític català dels darrers mesos amb un lema: “Ni DUI ni 155”. Durant les darreres setmanes, però, se’ls retreu des d’aquest sector antiprocés el contrast de les freqüents i dures crítiques contra el 155 (i, en general, les accions de les institucions de l’Estat central contra el procés) amb la manca de posicionaments contundents contra les formacions processistes i les conseqüències de les seves decisions.

El tinent d’alcalde a Barcelona Jaume Asens, destacat sobiranista i partidari del referèndum unilateral, sol ser la diana de les crítiques. Recentment, ha respost a Twitter un comentari en aquest sentit piulant: “Dubto que ens votessis, però si estàs a favor del 155, la liquidació de l’autogovern i la vulneració dels drets humans dels nostres adversaris, et vas equivocar, sí”. “Ni DUI ni 155, però sempre amb els DDHH”, ha respost a aquells que li atribueixen sorneguerament a ell i a la seva formació un plantejament tipus “ni DUI ni 155, però sempre amb els de la DUI”.

Un usuari li ha replicat recordant-li les accions de la majoria parlamentària independentista els dies 6 i 7 de setembre i 10 i 27 d’octubre, així com les reaccions del govern català als advertiments del Tribunal Constitucional i el govern espanyol. Així mateix, sovint es retreu a Asens la trobada que va mantenir amb Carles Puigdemont a Brussel·les i es treu punta als gintònics que va compartir a la terrassa de l’Hotel Casa Fuster amb dues estrelles de l’independentisme, Antonio Baños i Toni Soler. Per tot plegat, i mentre persisteixen les dificultats per governar a Barcelona d’una Ada Colau que va trencar amb el PSC arran del 155, alguns tuiters crítics veuen Asens i els comuns com els “pagafantas dels independentistes. N’hi ha que no pensen tornar a votar-los.

D’altra banda, en el marc del degoteig de reaccions a la filtració a Antena 3 de les paraules del diputat d’ERC Lluís Salvadó durant una conversa privada (sobre fer consellera d’Ensenyament a aquella que tingués “les mamelles més grosses”), tant Domènech com Alamany i Colau han expressat que ningú que parli en aquests termes hauria d’ocupar un càrrec públic. Ara bé, tots tres han publicat tuits molt semblants sobre aquest afer que, essencialment, comencen destacant que es tracta d’una “filtració interessada”. Si fa no fa, el mateix que s’ha fet ERC, formació amb què s’apunta que els comuns haurien arribat a una entesa que encara no s’ha fet oficial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides