Sànchez presenta recurs al Suprem

El diputat de JxCat defensa sortir en llibertat per poder assistir al ple de la seva investidura
Joan Ribet
Joan Ribet

L’advocat de Jordi Sànchez ha presentat un recurs d’apel·lació al Tribunal Suprem (TS) perquè pugui sortir en llibertat i assistir al ple d’investidura pel qual ha estat proposat com a candidat a president de la Generalitat. La presentació del recurs és el pas previ per portar el cas de l’expresident de l’ANC al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

L’advocat de Sànchez, Jordi Pina, defensa en el recurs d’urgència que és evident que “el president del Parlament no pot esperar indefinidament saber si el candidat Jordi Sànchez podrà o no acudir al Ple, màxim tenint en compte que, de manera certament discutible, el Tribunal Constitucional ha interpretat (cautelarment) que la investidura que té que presencial a propòsit del candidat Carles Puigdemont”.

Pina argumenta que “per això, qualsevol demora en la resolució d’aquest recurs per part del Tribunal pot suposar la frustració irremeiable dels legítims drets del meu defensat, el què succeirà si la seva candidatura es considera definitivament decaiguda pel president del Parlament i aquest decideix donar pas a altres candidats”.

Segons els advocats del diputat de JxCat empresonat a Soto del Real, el fet que no es permeti a Jordi Sànchez a assistir a la seva investidura suposa “una greu restricció de la democràcia com a valor superior de l’ordenament constitucional espanyol”.

En el recurs també es posa en qüestió els arguments del jutge del TS, Pablo Llarena, a l’hora d’impedir que Sànchez assisteixi al ple del Parlament afirmant que “resulta senzillament inaudit que, en un sistema on regeix la divisió de poders, un Tribunal efectuï tan obertament manifestacions sobre l’oportunitat política d’elegit a uns candidats i no a altres per part d’un Parlament”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides