L’independentisme vol la “República Ara”

L'ANC celebra una marxa per exigir als partits que no allarguin més les negociacions
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Milers de persones han ocupat aquesta tarda el passeig de Colom per participar en la manifestació convocada per l’ANC. 45.000 persones segons la Guàrdia Urbana. L’objectiu de la marxa era exigir als partits independentistes que no allarguin més les negociacions per formar govern i construir la República que es va declarar el 27 d’octubre.

Sota el lema “República Ara”, la manifestació ha caminat pel passeig de Colom fins pla de Palau, on hi havia l’escenari, i on s’han fet els parlaments.

Aquesta mobilització l’impulsava L’ANC en solitari, tot i que ha rebut el suport d’Òmnium. A la marxa s’hi ha pogut veure a Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, al costat d’Agustí Alcoberro. Tots dos portaven la pancarta de la capçalera.

El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, assegura que el principal motiu de la manifestació és seguir el mandat de la ciutadania de l’1-O i el 21D.

Alcoberro ja havia explicat que en la manifestació es donaria protagonisme a “herois anònims” que “se la van jugar” l’1-O i les setmanes posteriors. Persones de la societat civil que han defensat el referèndum i la independència. Actuacions que han tingut conseqüències judicials.

En aquest sentit s’han pogut escoltar els parlaments d’una persona que va estar defensant un col·legi l’1-O, el mecànic de Reus denunciat per un delicte d’odi o el pallasso Jordi Pesarodona, imputat per un delicte d’odi i de resistència greu, entre altres testimonis.

Tots han explicat que ells se l’han jugat durant aquests últims mesos i ara han demanat que els “representants de Catalunya també se la juguin”. Entre tots han creat la paraula República sobre l’escenari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides