Pressió perquè dimiteixi Lluís Salvadó

La CUP ha estat la primera formació a demanar que abandoni l'escó pels seus comentaris masclistes
Título de la imagen
Título de la imagen

La filtració d’una conversa privada del secretari general adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, en què feia comentaris masclistes, ha desfermat una tempesta de crítiques contra ell provinents de tota la classe política catalana.

La CUP, el PSC, el PP i els comuns ja han demanat que abandoni l’escó que ocupa al Parlament. Membres de Ciutadans i fins i tot de les files d’ERC -com la líder del partit, Marta Rovira,- han anat expressant a les xarxes socials el rebuig a les seves paraules.

Salvadó ha demanat disculpes i admet que la conversa és “inapropiada”, però també anuncia que ERC estudia quines són les accions legals oportunes per presentar una querella per la filtració de converses personals que no tenen res a veure amb l’organització del referèndum de l’1 d’octubre, la causa per la qual el jutge havia autoritzat que se li punxés el telèfon.

L’endemà del 8 de març, Antena 3 va emetre la conversa en què Salvadó feia broma amb l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, sobre les dificultats per trobar una candidata per a la conselleria d’Ensenyament. “És més fàcil inaugurar un auditori que trobar dones”, va dir l’alcalde, i Salvadó va respondre: “Doncs mira, la que tingui les mamelles més grosses”.

La CUP va ser la primera a exigir la dimissió de Salvadó per unes paraules “masclistes” i “xenòfobes”. Amb tot, els anticapitalistes van criticar l’ús “interessat” de la conversa per part dels filtradors.

En el mateix sentit es van expressar el líder de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, i la número dos, Elisenda Alamany, així com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va assegurar que “ningú que parli així pot ocupar cap càrrec públic”.

Per la seva banda, la portaveu d’igualtat del PSC, Beatriz Silva, va dir que Salvadó “no està facultat per representar la societat com a diputat al Parlament”.

Des de Ciutadans, la diputada Sònia Sierra va considerar “inacceptable” la conversa, i al PP el delegat del govern espanyol, Enric Millo, va exigir la dimissió immediata del diputat republicà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides