JxCat vol mantenir el ple de dilluns

Llarena ha denegat la llibertat provisional i el permís de sortida puntual, sol·licitat per Sànchez
jordi sanchez anc tv3
jordi sanchez anc tv3

JxCat s’inclina, de moment, per mantenir el ple d’investidura del seu candidat, Jordi Sánchez, convocat per dilluns que ve, segons han explicat a l’ACN fonts del grup parlamentari, encara que calgui modificar l’ordre del dia previst.

Després que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi denegat la presència de Sánchez en el ple, des de JxCat reiteren que el candidat té “tot el dret” de poder assistir a la sessió d’investidura, ja que és diputat de la càmera.

En aquesta línia, des del grup independentista majoritari sostenen que el ple de dilluns es podria aprofitar per denunciar l’actitud “antidemocràtica” de l’Estat en denegar el permís de Sánchez a assistir a la investidura.

No obstant això, des de JxCat apunten que encara han d’estudiar “amb detall” el contingut de la interlocutòria de Llarena.

Llarena ha denegat aquest divendres la llibertat provisional i el permís de sortida puntual que havia sol·licitat la defensa de Sánchez, que no podrà ser present al Parlament de Catalunya dilluns que ve.

El jutge ha resolt les dues peticions de cop en un acte de 27 pàgines que ha emès després de rebre l’escrit de la Fiscalia, però sense esperar a rebre els de l’Advocat de l’Estat i VOX.

Basa la seva decisió en el “risc de reiteració delictiva” pel fet que els delictes que està investigant es van cometre mitjançant “actuacions legislatives i executives clarament il·legals”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides