‘Torna’ el Tribunal de Drets Humans

El Suprem impedeix a Sànchez l'assistència al ple d'investidura de dilluns
torent elsa artadi eduard pujol
torent elsa artadi eduard pujol

Pablo Llarena, el jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa que afecta Jordi Sànchez, l’expresident de l’ANC i candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat alternatiu a Carles Puigdemont, li ha denegat els permisos extraordinaris que havia sol·licitat. Sànchez, així doncs, si no hi ha cap novetat, no podrà assistir al ple d’investidura que el president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat pel pròxim dilluns, 12 de març.

Llarena esgrimeix el posicionament polític independentista de JxCat per sostenir que existeix risc de reiteració delictiva per part de Sànchez. A més, diferencia aquest cas de l’antecedent del diputat Juan Karlos Yoldi, empresonat per pertinença a ETA, al qual es va permetre assistir a un debat d’investidura a Vitòria en representació d’Herri Batasuna. Llarena diu que, a diferència de Sànchez, la presència de Yoldi a la cambra basca no representava un risc de reiteració del delicte pel qual era a la presó.

Fonts institucionals properes a Torrent han assegurat que, com s’havia apuntat en el cas de Puigdemont (enfrontament amb JxCat inclòs), es plantejarà un recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) contra la negativa de Llarena a permetre Sànchez l’assistència al ple de dilluns. En aquest sentit, anuncien, com aleshores, que s’esgotaran les vies legals en defensa dels drets dels diputats i, en particular, el dret de participació política de Sànchez. Tot i que els advocats de Sànchez recorreran al TEDH, no ho faran fins dilluns per manca de temps.

Torrent, màxima autoritat de la cambra legislativa catalana, havia remès una carta al jutge Llarena per mirar de convèncer-lo de permetre Sànchez participar en el ple d’investidura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides