A qui farà la guitza Òmnium Cultural per Sant Jordi?

cuixart tv3
cuixart tv3

Als productors de roses. Òmnium Cultural, una de les principals plataformes del procés, ha difós una campanya perquè el pròxim 23 d’abril es comprin roses grogues, el color dels llaços i altres ornaments amb què es reclama l’excarceració d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, el president de l’entitat.

Tot i que Òmnium i el Gremi de Floristes han comunicat conjuntament que ni la producció ni el mercat de la tradicional rosa vermella es veuran afectats per la campanya, tot adduint que no es tracta d’una iniciativa excloent, ja que s’anima els ciutadans a regalar una rosa de cada color, molts venedors no ho tenen tan clar.

El milió i mig de roses grogues que el sector preveu que arribaran no seran subministrades des de Catalunya, sinó que vindran de fora, la qual cosa amoïna pagesos com els de la comarca del Maresme que han conreat la varietat tradicional. Creuen que algú altre es farà d’or gràcies a la iniciativa d’Òmnium perquè, fet i fet, no és tan fàcil que els clients atrets pel color groc dupliquin el seu consum de roses per Sant Jordi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides