Renovats els concerts amb les escoles de l’Opus

Mentre JxCat i ERC acorden eliminar-los, el DOGC en publica l'aprovació provisional en el context del 155
mendez de vigo tve
mendez de vigo tve

En el marc resultat de l’aplicació de l’article 155 al govern català, la Generalitat de Catalunya, dirigida pel govern espanyol des de finals del passat octubre, ha publicat al seu diari oficial una resolució del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport que aprova “amb caràcter provisional les renovacions dels concerts educatius dels centres privats per als ensenyaments d’educació infantil de segon cicle i d’educació secundària obligatòria, i les modificacions dels concerts educatius dels centres privats per a l’ensenyament d’educació primària”.

L’existència d’acords amb escoles que segreguen per sexe, vinculades amb l’Opus Dei, ha estat un dels punts de fricció entre els posconvergents -PDECat, JxCat- i la CUP. Aquesta renovació amb caràcter provisional, la resolució de la qual data del 6 de març i ha aparegut publicada al DOGC d’aquest divendres, té lloc més de dos mesos després de les eleccions del 21-D, quan JxCat i ERC acaben de plantejar una nova proposta per mirar de convèncer la CUP i desbloquejar la investidura.

Aquesta inclou, entre molts altres punts, la no renovació dels concerts amb escoles que segreguen els alumnes per sexe, així com l’estudi de les opcions legals per revocar-los, en previsió d’una renovació com la que ha impulsat el ministeri que encapçala Íñigo Méndez de Vigo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides