ERC prioritza ampliar la base ‘indepe’

Junqueras i Rovira advoquen per "una nova fase" enfocada en el llarg termini
junqueras rovira
junqueras rovira

Els màxims dirigents d’ERC, Oriol Junqueras i Marta Rovira, advoquen per encetar “una nova fase” on tot allò que es faci serveixi “per ampliar la base”, segons han expressat en un comunicat publicat al web del partit. “La via més directa per tornar a l’autonomisme és que l’independentisme torni a ser una minoria sorollosa que s’allunyi de la centralitat”, plantegen.

“Foragiteu la corrupció, el cofoisme, les males cares i les males paraules, les simplificacions i les simplicitats, el menysteniment de les diferències… perquè inevitablement ens condueixen al fracàs. Al fracàs polític. I també al fracàs econòmic i social”, demanen a les seves bases.

Troben que cal “guanyar confiances, teixir complicitats, construir la casa comuna”, i defensen que, per això, és necessari allunyar-se “de les declaracions altisonants i dels focs artificials que després de l’espectacle, no deixen en herència als nostres fills cap eina concreta”.

Hem de comptar fins a tres. El que generi consensos i complicitats cap al projecte republicà, endavant. El que no en generi, descartem-ho. Hem d’anar més enllà del regat en curt, dels cops de volant”, sostenen.

Sense explicitar cap proposta d’entesa amb Catalunya en Comú-Podem o el PSC, com la que va aixecar dues crítiques contra Joan Tardà, el text tampoc contradiu el que expressava el diputat recentment. De fet, advoquen per bastir majories “àmplies i transversals”, i manifesten una necessitat d’abraçar “els que pensen diferent” i convèncer-los “per construir col·lectivament el futur de tots”.

L’expresident de la Generalitat i líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, per la seva part, ha dit en una entrevista a El Punt Avui que una repetició de les eleccions no seria “cap tragèdia”, per bé que també ha indicat que no és “la prioritat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides