Pas endavant de dues estrelles del procés

Baños vol ser dirigent de l'ANC i Graupera es perfila com a alcaldable a Barcelona
baños a tv3
baños a tv3

Dos dels opinadors més mediàtics del procés, Antonio Baños i Jordi Graupera, han fet les darreres hores sengles passos endavant. Baños, portaveu de Súmate i exdiputat i excap de llista de la CUP, ha anunciat que presenta la seva candidatura per ser membre del secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la plataforma clau en la mobilització de l’independentisme.

Segons ha explicat a Twitter, té l’aval territorial de Nou Barris per optar, el pròxim 17 de març, a ser un dels 77 escollits, dels quals sortirà el pròxim president de l’entitat que han encapçalat Carme Forcadell i Jordi Sànchez. Baños és tertulià a RAC1 i presentador a Betevé.

Paral·lelament, el filòsof i professor universitari Jordi Graupera, que resideix als EUA i col·labora amb RAC1 i El Nacional, ha convocat una conferència al paranimf de la Universitat de Barcelona el 20 de març, anomenada “Una proposta per Barcelona”. També ha habilitat un lloc web, barcelonaescapital.cat, on es fa constar aquest divendres al matí que 1236 persones s’han inscrit per assistir-hi, així com un compte de Twitter.

En un breu vídeo difós per aquest perfil, aposta per una Barcelona “capital de Catalunya, de la Mediterrània i d’una Europa descentralitzada, urbana i genuïna” i “de la llibertat”, que oposa a “l’amenaça contra els drets polítics que estem vivint i la deriva autoritària d’arreu del món“. En un missatge clarament enfocat a l’elector independentista, s’hi manifesta que “cada cop que votem, a Barcelona hi ha mig milió de persones que ho fan per fer-ne una capital”, xifra que contraposa amb el fet que Ada Colau sigui alcaldessa amb “170.000 vots”.

Tot i que a Twitter Graupera s’ha limitat a anunciar que aquell dia “pensarem Barcelona”, el també columnista d’El Nacional i amic seu Enric Vila ha revelat que pretén dedicar-se a la política. El moviment es coneix poc després que l’exvicepresidenta de la Generalitat Neus Munté hagi manifestat que vol ser “la pròxima alcaldessa de Barcelona”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides