Més de 5 milions de persones secunden la vaga feminista

Milers de dones exigeixen que s'elimini la discriminació i la desigualtat en tots els àmbits
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Els sindicats asseguren que la vaga feminista està sent tot un èxit. Segons CCOO i la UGT, a tot l’Estat, 5.300.000 persones donen suport a les aturades parcials. Diuen que s’hi han sumat les principals empreses de la indústria, els serveis i les administracions. És una mobilització sense precedents.

Milers de dones exigeixen que s’elimini la discriminació i la desigualtat en tots els àmbits -especialment en el mercat laboral- i s’erradiqui la violència masclista.

Les mobilitzacions del 8-M s’han evidenciat amb manifestacions arreu del país. A Barcelona milers de dones han sortit al carrer, convocades pels sindicats majoritaris.

CCOO i UGT no s’han sumat a la vaga general, sinó que han convocat dues tongades d’aturades, una al matí i l’altra a la tarda.
Les protestes als carrers han estat especialment seguides a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, així com a la plaça Universitat, on s’han aplegat milers de manifestants joves, estudiants i universitaris, i també a la plaça de Catalunya.

Ada Colaus’ha sumat a la manifestació que s’ha fet a la plaça Sant Jaume. L’alcaldessa de Barcelona diu que aconseguir la igualtat entre homes i dones és una prioritat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides