Girona exclou l’exèrcit de l’Expojove

Es considera que va incomplir el codi ètic perquè va lluir uniforme militar
Exèrcit militars
Exèrcit militars

L’exèrcit no podrà tenir un estand en la propera Expojove de Girona. La Subdelegació ja ha fet la petició per ser-hi present, però des de l’Ajuntament i des de Fira de Girona s’ha decidit excloure’l per tres edicions en considerar que l’any passat van incomplir el codi ètic que indica que no es poden exhibir símbols ni elements bèl·lics al saló de l’ensenyament.

Al punt d’atenció de l’exèrcit, a Fira de Girona, s’hi va poder veure personal uniformat.

Segons consta a les normes generals de participació dels expositors de Fira de Girona, “l’incompliment per part d’un expositor” d’aquesta normativa o del codi ètic, faculten al comitè executiu, atesa la seva qualitat d’òrgan permanent de govern i administració de la Fundació, per exercir les accions corresponents i, alhora, per determinar la inhabilitació de l’expositor entre altres extrems”.

A través de diversos correus electrònics es va advertir a l’exèrcit que havien de participar-hi “sense cap tipus d’uniformitat, atenent que és susceptible d’associar a un element bèl·lic, la qual cosa, contravindria el codi ètic vigent”.

Inicialment, el personal va complir amb “aquesta única condició”, posteriorment el mateix personal que atenia l’estand “es va canviar a les mateixes instal·lacions de Fira de Girona utilitzant l’uniforme militar, el qual es va mantenir durant tota la celebració de la Fira”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides