Carles Puigdemont vol i dol

Expressa suport als Bombers com si encara fos president i recorre al Suprem contra la seva destitució
puigdemont missatge 1 març 18
puigdemont missatge 1 març 18

Carles Puigdemont no només ha dedicat la seva activitat a Twitter d’aquest dijous a fer difusió del Dia Internacional de les Dones, sinó que ha mostrat suport amb to institucional als Bombers, que han patit un incendi de matinada a les seves dependències centrals, ubicades a Cerdanyola del Vallès.

L’expresident de la Generalitat, que va marxar a Bèlgica perquè no volia comparèixer davant la justícia espanyola, s’ha expressat, de fet, com si encara exercís el càrrec executiu que va perdre a mans del govern espanyol i l’article 155 de la Constitució: “Sempre al vostre costat. Especialment avui que celebreu el vostre patró, Sant Joan de Déu, i que heu patit aquest incendi. Des del @catalan_gov treballarem incansablement i amb urgència per resoldre els estralls i retornar la normalitat com més aviat millor. Molts ànims!”.

El compte de Twitter @catalan_gov no és el del veritable govern de la Generalitat (@govern), el qual actualment dirigeix el secretari d’Estat Roberto Bermúdez de Castro, sinó que correspon a l’anomenat “govern a l’exili” que Puigdemont encara sosté que encapçala des de Bèlgica com a “president legítim”. Així mateix, aquest govern paral·lel ha difós un comunicat amb motiu del 8-M amb el logo de la Generalitat i en nom del govern català.

Paral·lelament, mentre s’expressa com si exercís responsabilitats executives, maniobra als jutjats per recuperar-les: ha presentat un recurs a la sala contenciosa administratiu del Tribunal Suprem contra la seva destitució. En el punt de mira té el reial decret amb què el govern espanyol, el passat 27 d’octubre, va fer-lo fora.

El Suprem no va admetre recursos anteriors dels membres del darrer govern de la Generalitat contra les destitucions però, tot i no voler suspendre la decisió de l’executiu de Mariano Rajoy, va indicar que es podrien impugnar en un termini de dos mesos els reials decrets amb què es van cessar Puigdemont i els seus consellers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides