El Poder Judicial rebutja Santi Vidal

L'exsenador d'ERC, considerat no apte i deslleial a la Constitució, no podrà reprendre la seva carrera judicial
santi vidal matadepera
santi vidal matadepera

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ), l’òrgan de govern dels jutges a Espanya, ha denegat a Santiago Vidal el seu reingrés a la carrera judicial, de la qual va ser apartat el 2015 durant tres anys quan es va considerar una falta molt greu que participés en la redacció d’una Constitució catalana.

Aleshores va fer el salt a la política de la mà d’ERC, però la seva etapa com a senador va concloure abruptament fa un any arran de la difusió de les seves intervencions en diverses conferències, en les quals explicava que el govern de la Generalitat disposava de dades fiscals dels catalans obtingudes de manera il·legal i de 400 milions d’euros per crear estructures d’Estat, entre altres afirmacions.

El CGPJ argumenta la seva decisió atribuint a Vidal “manca d’aptitud” per fer de jutge, basant-se en les declaracions públiques efectuades durant el temps que va estar suspès. Considera que aquestes posen de manifest una “manca de lleialtat a les institucions de l’Estat i a la Constitució”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides