Accessos tallats i només homes als informatius

La vaga feminista pel 8-M provoca problemes de mobilitat a primera hora
Vaga 8-M
Vaga 8-M

La vaga feminista de 24 hores convocada per la CNT, CGT i la Intersindical, pel 8-M ha provocat diferents problemes de trànsit amb talls de carreteres i carrers de ciutats d’arreu de Catalunya.  La vaga també ha provocat problemes importants a la xarxa de transport públic.

A la ciutat de Barcelona, grups de dones han tallat el tramvia en els dos sentits de la marxa a la plaça de les Glòries. També hi ha hagut problemes a primera hora del matí a totes les línies de Metro per aglomeracions. Pel que fa al trànsit rodat desenes de manifestants han provocat problemes de circulació amb retencions a la Meridiana, el Paral·lel, la plaça de Lesseps, i la plaça de les Glòries.

Pel que fa als accessos a la capital catalana, hi ha hagut talls a la Gran Via a l’altura de l’edifici de la Campana. En alguns casos com el tall de trànsit que s’ha fet a la cantonada de la Gran Via amb el carrer d’Urgell agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra han desallotjat les manifestants, cosa que ha provocat moments de tensió.

Fora de Barcelona, a la C-55 al seu pas per Manresa i Terrassa hi ha hagut un dels talls importants que ha generat greus problemes de trànsit.

A la ciutat de Girona, a primera hora del matí un grup de manifestants ha tallat l’entrada a la ciutat per l’accés sud, a la rotonda Mas Gri, fet ha provocat alguns problemes de circulació a l’entrada a la ciutat en un dels seus principals accessos, cosa que també ha provocat problemes de trànsit al centre de la ciutat.

Pel que fa a la circulació de trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), s’ha vist afectada la línia del Vallès entre les estacions de Sarrià, a Barcelona, i Sant Cugat per manifestants a la via a Sant Cugat del Vallès.

Per altra banda, també es dona la circumstància que la majoria de dones que treballen als mitjans de comunicació han decidit secundar la vaga, i són els homes els qui estan posant la cara o la veu a les televisions i ràdios, públiques i privades.

També el sistema sanitari català s’està veient afectat per aturades parcials en tots els serveis.

Pel que fa a la indústria, empreses emblemàtiques com Seat o Nissan la producció farà aturades parcials pactades per a cadascun dels torns.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides