El nou acord JxCat-ERC inclou un procés constituent

Ja l'han traslladat a la CUP, que rebutjava Sànchez i l'autonomisme
Eduard Pujol els matins tv3
Eduard Pujol els matins tv3

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana ha inclòs un procés constituent en el nou acord que han assolit per a aquesta legislatura, que ja han traslladat a la CUP, formació que va rebutjar la investidura de Jordi Sànchez i qualsevol plantejament autonomista.

En declaracions a TV3, el portaveu de JxCat Eduard Pujol s’ha referit a la redacció d’una Constitució catalana: “L’èxit o el fracàs de la legislatura passa per l’apoderament de la gent perquè participi en aquest procés”. Segons ha explicat, la base de la nova proposta d’acord és la mateixa de l’entesa assolida pels grups parlamentaris independentistes quan pretenien investir Carles Puigdemont. Ara, segons Pujol, és més concreta però oberta acollir matisos de la CUP.

La proposta per culminar els treballs d’una Constitució catalana és un multireferèndum  Pel que fa al procés constituent, es contempla no només la participació del Parlament, sinó també la de l’Espai Lliure de Brussel·les, una estructura fora de la institucionalitat oficial catalana que en la seva formulació original consta d’una Assemblea de Representants de la República, un Consell de la República i una presidència del Consell, que exerciria Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides