Quin gurú independentista suspendria el procés?

carod 8tv procés
carod 8tv procés

L’exvicepresident de la Generalitat i expresident d’ERC Josep-Lluís Carod-Rovira. En una intervenció a 8TV ha advocat per “la necessitat absoluta” de fer “un reset“, “aturar-nos un moment i veure on som” i “fer una cosa que segurament ha de ser el més difícil en aquests moments, que és dir la veritat a la gent“. En aquest sentit, Carod ha admès que, “no som on volíem ser”, que “amb el 47,5% pots fer moltes coses, però no en pots fer tantes com voldries” i que “això s’ha d’assumir”. “Ens vam tirar a la piscina sense que hi hagués l’aigua suficient”, ha manifestat l’exvicepresident, el qual també ha assenyalat la gent com “l’única estructura d’Estat que tenim”.

Aquesta avaluació del procés és particularment significativa perquè Carod va ser el dirigent amb qui va revifar políticament ERC quan aquesta era l’única formació independentista al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats. L’exvicepresident dels governs tripartit de Pasqual Maragall i José Montilla va publicar el 2008 un llibre titulat 2014, al qual proposava una reformulació del sobiranisme “perquè pugui esdevenir majoritari en una societat moderna, plural i complexa com és la nació catalana en construcció”. Hi proposava un full de ruta i una data, l’11 de setembre del 2014. Aquell any es va tornar a reeditar el llibre i es va votar el 9N. Però, passats més de tres anys des d’aleshores, amb el 27-S (2015), l’1-O i el 21-D (2017) inclosos, ara sentencia que “la unilateralitat no ha estat exitosa, com s’ha pogut veure”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides