Càrnies en Lluita ocupa la seu de la patronal FECIC

Denuncien 28 acomiadaments a l'escorxador Le Porc Gourmet
carnies en lluita fecic
carnies en lluita fecic

Activistes de Càrnies en Lluita, la plataforma que combat la precarietat al sector porcí, han ocupat aquest dilluns al matí la seu barcelonina de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC). Denuncien que l’escorxador Le Porc Gourmet, ubicat a Santa Eugènia de Berga (Osona) i propietat de Grupo Jorge SL, ha acomiadat 28 treballadors sense previ avís.

Aquests eren empleats de la cooperativa TAIC que, segons Càrnies en Lluita, han estat acomiadats perquè no van acceptar un canvi de cooperativa. En aquest sentit, denuncien que l’empresa pressiona els treballadors perquè s’incorporin a la cooperativa Auga, amb seu a Lugo, de manera que eludeix la millora de les condicions laborals assolida amb la modificació de la llei catalana de cooperatives.

Els abusos laborals denunciats en el marc laboral del fals cooperativisme i el fet que 500 persones de la cooperativa Clavial puguin perdre la seva feina també a Le Porc Gourmet formen part dels motius de la mobilització d’aquest dilluns, que ha començat amb una concentració a la plaça Urquinaona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides