Trapero va dir als seus subordinats que l’Estat volia “fer desaparèixer” els Mossos

L'ex-màxim responsable policial va afirmar dotze dies després de l'1-O que van fer el que "havíem de fer"
Josep Lluís Trapero
Josep Lluís Trapero

Un informe de la Guàrdia Civil assegura que Josep Lluís Trapero va afirmar davant dels seus subordinats, després de la celebració de la consulta independentista de l’1-O, que “havien de ser conscients que el que volien (l’Estat) és fer desaparèixer el cos i que per això la por no els podia vèncer”.

Segons ha avançat la Cadena SER, Trapero va afirmar davant els comandaments dels Mossos que “hem fet el que calia fer i el que volíem fer, no ens podem permetre que dirigeixin les nostres actuacions”.

L’informe de la Guàrdia Civil amb aquestes declaracions de Josep Lluís Trapero, que està acusat d’un doble delicte de sedició, ja es troba en mans de la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, des del passat 22 de febrer.

L’ex-màxim responsable policial dels Mossos va fer aquestes afirmacions dotze dies després de la celebració de l’1-O en una reunió que va mantenir amb la cúpula policial catalana amb els caps de les diferents brigades i membres d’escales inferiors per analitzar la feina de la policia catalana des dels fets del 20-S, al departament d’Economia, i fins al dispositiu policial de l’1 d’octubre.

En aquest context, Josep Lluís Trapero va afirmar que la “gestió dels atemptats havia provocat una fotografia que no agradava gens a la resta de l’estat, ja que els havia posicionat com una policia integral, amb capacitat de reacció i especialització”.

Per a Trapero la imatge donada de gestió i lideratge en la gestió dels atemptats va provocar una campanya de descrèdit constant cap als Mossos per part de les forces i cossos de seguretat de l’estat i que aquesta campanya continuava especialment davant els fets de l’1 O.

Josep Lluís Trapero va dir als seus subordinats que “hem de ser conscients i tenir molt present que des de la Guàrdia Civil i la Fiscalia construeixen un delicte de sedició amb deu exemples d’actes o vídeos d’actuacions poc rigoroses”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides