Tardà sacseja l’independentisme

Artadi (JxCat), Riera (CUP) i Laïlla (Demòcrates) li retreuen que recomani una entesa amb el PSC
tarda rufian erc
tarda rufian erc

La crida del diputat d’ERC Joan Tardà perquè l’independentisme cerqui una aproximació amb el PSC ha generat rebuig en les altres formacions parlamentàries independentistes.

Tot i manifestar “respecte” pel republicà, la portaveu de Junts per Catalunya Elsa Artadi ha expressat a Catalunya Ràdio que no comparteix que s’hagin de bastir ponts amb Miquel Iceta, adduint que “és còmplice del 155″. En canvi, s’ha mostrat favorable a ampliar la base sobiranista, com plantejava el diputat d’ERC.

Per la seva part, el diputat de la CUP Carles Riera ha dit a TV3 que la proposta de Tardà el deixa “perplex i molt preocupat” i ha recordat, en aquest sentit, el suport dels socialistes a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. “No són budells. És l’1 d’octubre”, ha escrit a Twitter l’exdiputada cupaire Mireia Boya.

A més, des de l’aliat electoral d’ERC el 21-D, Demòcrates (l’escissió independentista d’Unió), també ha arribat una advertència. La portaveu Assumpció Laïlla ha rebutjat la proposta de Tardà perquè “queda molt lluny del mandat de l’1-O”. “Espero que aquest no sigui el sentir d’ERC, altrament Demòcrates hauríem de replantejar l’aliança amb vosaltres”, ha expressat amb un missatge a Twitter difós també pel compte oficial de la seva formació i pel dirigent i diputat Antoni Castellà.

Si hay un 2% de socios del Barça que no quiere a Messi cómo no va a haber gente que insulte a Tardà“, ha piulat el company de bancada de Tardà Gabriel Rufián per donar-li suport. També ha rebut el suport de l’exconsellera Dolors Bassa, però molts independentistes han escomès Tardà a les xarxes socials.

El diputat d’ERC al Congrés havia recomanat aquest diumenge, mitjançant un article a El Periódico, “més cervell” i “menys budells” a l’independentisme, així com “convergir amb les forces polítiques que també defensen el referèndum vinculant, liderades per Xavier Domènech, i ha d’obrir vies de diàleg franc (el municipalisme en pot ser un bon laboratori) amb el socialisme català del PSC d’un Miquel Iceta que ha de decidir si es planta o abona la involució dels drets i llibertats”.

L’article del diputat d’ERC s’ha publicat just abans que comenci la setmana que el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, inicia una nova ronda de contactes sobre la investidura del pròxim presidenta de la Generalitat. Iceta ja ha respost que només està disposat a “coses dins la legalitat i sensates”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari