Puigdemont i Comín no renuncien a l’escó

Ho explica el diputat Rull després de la negativa de la CUP a facilitar la investidura de Sànchez
colau puigdemont comin hospital del mar
colau puigdemont comin hospital del mar

El diputat de JxCat Josep Rull qualifica de “sotrac” la decisió de la CUP de no votar a favor de la investidura de Jordi Sànchez, tal com va proposar Carles Puigdemont. Tot i això no es desanima: “No ens podem permetre el luxe de fracassar. No tenim el mandat democràtic de fracassar en aquesta negociació”.

La decisió d’abstenir-se dels quatre diputats de la CUP aparentment només deixa una sortida a JxCat i ERC: que Puigdemont i Comín renunciïn a la seva acta. Rull, en una entrevista a Tv3, ha sigut molt categòric sobre aquest tema: “Puigdemont i Comín no renunciaran a les actes de diputats, i si ho fessin, aplanarien el camí a la Moncloa.

Per aquest motiu Rull afirma que seguiran negociant: “Volem parlar amb la CUP per saber quines alternatives hi ha i si podem seguir negociant amb ells o no”.

“Hem de trobar l’equilibri entre complir el mandat de la gent i aixecar el 155, que vol dir construir república fora i construir-la a dins. Si renunciem al relat republicà, la viabilitat d’aquest país quedaria molt malmesa”, diu Rull.

“El fiscal ens ha demanat que abjurem i renuncien a ser independentistes, i no ho farem, no ens fan por. A Brussel·les es pot dir el que vulguis sense anar a la presó, aquí a Espanya s’empresonen les idees”, ha conclòs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides