La CUP s’abstindrà en la investidura de Sànchez

Això obligaria a Puigdemont i Comín a renunciar a l'acta per sumar majoria en el ple
Carles Riera
Carles Riera

La CUP ha anunciat que els seus quatre diputats s’abstindran en la investidura de Jordi Sànchez. Això provocarà molts maldecaps en els altres dos partits independentistes.

Una decisió que arriba després d’una valoració global i no un veto concret a la figura de Jordi Sànchez, sinó a un acord de projecte polític que consideren submís totalment a la legalitat espanyola, i que no assumeix el marc republicà.

Quatre abstencions, que en una situació normal permetrien la investidura de Jordi Sànchez, però com que, recordem, hi ha dos diputats que són a Brussel·les –Puigdemont i Comín–, aquests diputats no podrien votar i, per tant, no s’arribaria a una xifra suficient perquè els independentistes poguessin investir Sànchez.

Explica la CUP que si els independentistes decideixen retirar a Carles Puigdemont i a Toni Comín les seves actes de diputat, ells mantindrien aquestes quatre abstencions.

Tot plegat, a la pràctica, suposaria que s’ha de prendre una decisió amb els dos diputats que hi ha a Brussel·les i que no tenen dret a vot.

D’altra banda, ERC va deixar en mans de la CUP el seu aval a Sànchez. Van al·legar que aprovarien la seva candidatura a la presidència de la Generalitat sempre que hi hagi un pacte de Govern.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari