Qui acusa ERC de “traïció”?

Sense títol
Sense títol

La renúncia de Carles Puigdemont a postular-se per a la investidura com a president de la Generalitat ha obert un nou capítol en el llarg enfrontament soterrat que mantenen CDC (transmutada en PDECat i, després, en Junts x Catalunya) i ERC per l’hegemonia en l’espai nacionalista/independentista. La proposta feta per Carles Puigdemont de nomenar Jordi Sànchez, tancat a la presó de Soto del Real, com a pròxim president de la Generalitat ha estat contraprogramada hores després per ERC per boca del seu portaveu, Sergi Sebriá, que ha defensat Oriol Junqueras, presoner a Estremera, com a successor, per línia hereditària, de la fallida candidatura de Carles Puigdemont.

Això ha desfermat una tempesta a twitter, on partidaris de Carles Puigdemont-Jordi Sànchez i seguidors d’Oriol Junqueras s’han intercanviat tota mena de “floretes”. El colofó d’aquesta escalada de tensions l’ha posat Agustí Colomines, exdirector de la fundació CatDem (involucrada en el finançament il·legal de CDC a través del Palau de la Música). En un article publicat al digital El Nacional, que dirigeix José Antich, Agustí Colomines –un dels assessors de capçalera de l’expresident de la Generalitat resident a Brussel·les- ha acusat directament ERC de “traïció” per no donar suport a la candidatura de Jordi Sànchez.

En aquesta columna, Agustí Colomines destaca el “tête à tête” que van mantenir al Parlament, dijous passat, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, denunciant que hi ha una conspiració en marxa entre ambdós partits per marginar Carles Puigdemont-Jordi Sànchez i convocar noves eleccions. La “guerra civil” en l’independentisme està servida. Per referir-se a ERC, Agustí Colomines fa servir una frase del fabulista llatí Fedre: “Les adulacions d’un home dolent encobreixen sempre una traïció”. Hi ha ambient…

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari