Puigdemont culpa el “sistema constitucional” del pols JxCat-ERC per la CCMA

Exigeix a l'oposició que no critiqui els mitjans públics
puigdemont el mon a rac1 febrer
puigdemont el mon a rac1 febrer

Durant l’entrevista que li ha concedit aquest divendres Carles Puigdemont, el director d’El món a RAC1, Jordi Basté, s’ha interessat pel parer de l’expresident de la Generalitat sobre el pols que mantenen Junts per Catalunya i ERC pel repartiment dels càrrecs clau de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Després que Basté apuntés que és “un lleig cap al periodisme” que confirma “la manipulació per part de la política” dels mitjans públics, Puigdemont ha argumentat que allò que “ens porta a actituds que no són les més recomanables” pel que fa a la gestió dels mitjans públics són vicis que atribueix al “sistema constitucional” espanyol -l’estat de les autonomies- pel fet de ser “hereu d’un sistema determinat”, en referència a la dictadura franquista. Aquestes coses, “si volem fer un país nou”, ha dit, “les hem de fer de manera diferent”.

“No confonguem el que es pot presentar, i segurament hi ha molt d’interès a presentar-ho així, un repartiment de càrrecs amb el que és una lògica natural i, segurament, una necessària preocupació política per uns mitjans de comunicació que estan sent atacats”, ha afegit. En aquest sentit, ha exigit respecte “als grups de l’oposició, que quan parlen i malparlen dels mitjans públics, s’abstinguessin de fer-ho”. Assegura que aquestes crítiques són les que perjudiquen la credibilitat de TV3 més que el fet que, segons ell, la governança de l’ens “pugui tenir la garantia de solidesa política i financer que li pertoca a uns mitjans molt amenaçats”.

Pel que fa a la negociació, ha demanat a JxCat i ERC “que vigilin les formes” i tinguin present “la contribució a la democràcia” que atribueix als mitjans públics de la Generalitat, els quals defensa que disposen d’un sistema de pluralisme que “no existeix a l’Estat espanyol”.

Sent president Puigdemont, l’abril del 2017, el Parlament de Catalunya, amb els vots de tots els grups excepte Junts pel Si (PDECat i ERC), va reprovar Vicent Sanchis com a director de TV3 i va demanar la dimissió de Núria Llorach, qui exercia provisionalment de presidenta del consell de govern de la CCMA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides