ERC reclama la presidència per a Junqueras

Puigdemont replica que Jordi Sànchez té tot els drets per ser president
sergi sabria
sergi sabria

El portaveu d’ERC, Sergi Sebrià, ha afirmat que “en la línia de legitimitat, si el candidat no és Puigdemont, ho hauria de ser Oriol Junqueras“. D’aquesta manera, ERC reclama la presidència de la Generalitat a la qual ahir va renunciar l’expresident Carles Puigdemont.

Els republicans, per tant, no són partidaris que el nou candidat a la investidura sigui el número 2 de la llista de JxCat, Jordi Sànchez, expresident de l’ANC i a hores d’ara empresonat acusat de sedició pels fets del 20-S a la conselleria d’Economia.

Sergi Sabrià ha afirmat, també, en declaracions a Catalunya Ràdio que “hem de seguir fent reunions per a tancar-ho”, per afegir que “trobarem l’encaix perquè cadascú pugui fer la seva funció, el president Puigdemont des de Bèlgica i el futur president autonòmic des de Catalunya”.

Sabrià ha insistit en el fet que “encara no tenim acord“, i ha afirmat que la decisió d’apartar-se de Puigdemont “és important” per afegir, però, que “ens hauria agradat més tenir abans un acord tancat”.

El portaveu d’ERC ha reblat que “queden molt temes pendents oberts, relacionats amb el full de ruta i amb el Govern”.

La resposta als republicans ha arribat de boca del mateix Carles Puigdemont qui en declaracions a RAC1 ha afirmat que “ara ja no és un Govern d’un únic grup parlamentari. No val anar per separat i voler la lògica d’anar junts”.

Puigdemont ha dit que “Jordi Sànchez té tot els drets i és elegible com a president“, per afegir que “qui posi traves cometrà un greu error i segurament un delicte”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides