Jordi Sànchez accepta ser el candidat

Rajoy avisa Puigdemont: "Un fugat de la justícia no viurà de l'erari públic"
jordi sanchez anc
jordi sanchez anc

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament, Jordi Sànchez, ha acceptat la proposta formulada per Carles Puigdemont de fer un pas al costat “provisional” i postular l’expresident de l’ANC com a candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya.

“És un gran honor i una enorme responsabilitat poder representar al poble de Catalunya”, ha expressat el seu equip de comunicació en un apunt a Twitter, ja que cal recordar que Sànchez està empresonat a la presó provisional des de fa quatre mesos i mig acusat d’un presumpte delicte de sedició.

Sànchez ha assenyalat que “el president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i tots els consellers cessats pel 155 són el veritable Govern legítim de Catalunya”. “Sempre amb vosaltres! Llibertat”, ha conclòs el futur candidat a la presidència de la Generalitat.

Rajoy avisa que Puigdemont no “viurà de l’erari públic”
D’altra banda, la reacció del govern espanyol no s’ha fet esperar. “Un fugat de la justícia no viurà de l’erari públic”, aquest és l’avís que el Govern de Mariano Rajoy ha enviat a Carles Puigdemont després que l’expresident de la Generalitat anunciés des de Brussel·les el seu pas al costat

Puigdemont, que és diputat al Parlament, cobra un sou públic per aquest càrrec. Una retribució que només deixaria de percebre si renunciés a l’escó de forma voluntària o si fos inhabilitat. No obstant això, en el breu comunicat emès pel Govern espanyol no s’especifica si l’Executiu impulsarà aquesta inhabilitació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides