Carles Puigdemont fa un pas al costat

L'expresident anuncia la seva renúncia a la candidatura a la presidència i assenyala Jordi Sànchez
Título de la imagen
Título de la imagen

Carles Puigdemont ha anunciat que renuncia “provisionalment” a ser investit president de la Generalitat i proposa que Jordi Sànchez assumeixi el càrrec. En un discurs des de Bèlgica, que ha difós a través dels seus comptes de Twitter, Facebook i YouTube, Puigdemont ha donat pas una investidura efectiva.

Sànchez, número dos de la llista que va encapçalar el mateix Puigdemont el 21D i expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, en presó preventiva a Soto del Real des del 16 d’octubre, és l’elegit per Puigdemont.

El dirigent independentista també ha anunciat que convocarà els diputats a una reunió a Brussel·les per constituir el Consell per la República. Segons ha dit, s’encarregarà de liderar “el camí cap a la independència efectiva”.

Així mateix, el cap de llista de JxCat revela que aquesta tarda ha presentat una demanda contra l’Estat al Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides per violació dels seus drets fonamentals.

El missatge institucional arriba després que, al matí, el Parlament ha ratificat Puigdemont però no pas la declaració unilateral d’independència del 27 d’octubre. Així ho han votat Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP en el primer ple de la nova cambra catalana, des de la seva constitució fa un mes i mig.

Aquesta votació ha desbloquejat la investidura de Puigdemont que, al cap d’unes hores, ha optat per fer un pas al costat i facilitar el camí a Sànchez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides