Absolta la tuitera de les conyes sobre Carrero

El Tribunal Suprem anul·la la condemna imposada per l'Audiència Nacional a Cassandra Vera
cassandra vera twitter
cassandra vera twitter

El Tribunal Suprem ha anul·lat la condemna d’un i set mesos de presó que havia imposat l’Audiència Nacional a la usuària de Twitter Cassandra Vera per un delicte d’humiliació a les víctimes del terrorisme que se l’imputava per haver publicat tuits amb acudits sobre l’assassinat de Luis Carrero Blanco, president del govern de la dictadura franquista.

La sentència absolutòria de la sala segona del Suprem destaca que no es van publicar comentaris contra la víctima ni expressions feridores, sinó que els acudits treien punta d’una dada molt concreta i coneguda de l’atemptat: l’altura assolida pel cotxe després de l’explosió que va matar Carrero.

Així mateix, tot i considerar que els tuits de Cassandra Vera poden merèixer un retret moral, considera desproporcionada una sanció penal com la que havia imposat l’Audiència Nacional, tot esgrimint també que es tracta d’un fet històric -va succeir el 1973- susceptible de rebre comentaris humorístics que no tenen la mateixa transcendència que si es fessin sobre fets recents. La primera sentència havia atribuït a Cassandra Vera “una actitud irrespectuosa i humiliant”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides