La nevada enfronta camioners amb la Generalitat

El sector assegura que perdrà 25 milions per jornada pel veto a la circulació de camions
Título de la imagen
Título de la imagen

Nombrosos camioners protesten per la prohibició de circulació dels grans camions per evitar problemes viaris per la nevada. Una mesura que el director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha defensat avui obertament.

La mesura va entrar en vigor ahir dimarts a les quatre de la tarda i el trànsit no s’ha restablert fins aquest migdia.

Segons Delort, els fets demostren que és millor adoptar mesures d’aquest tipus abans que esperar el resultat de la “no gestió”, que suposaria, ha afegit, una “suma d’infinits bunyols a la xarxa viària”.

La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM) ha denunciat aquest dimecres que la paralització de vehicles de transport per la neu ocasionarà pèrdues de facturació d’uns 25 milions d’euros per jornada.

Segons informa CETM, 15 milions correspondrien al transport internacional i la resta al nacional, regional i local. Per això, aquesta patronal analitza “les mesures legals oportunes contra els responsables d’aquesta absurditat amb l’objectiu que es reparin els danys ocasionats”.

CETM lamenta que aquesta decisió “està provocant un greu trastorn i un gran malestar a transportistes de tot Espanya” i considera que “es tracta d’una prohibició absolutament desproporcionada i gens flexible”.

Sobre això, critica que no ha tingut en compte aspectes tan determinants com les circumstàncies reals de cada via de circulació, les condicions meteorològiques de les diferents zones de Catalunya i el recorregut dels vehicles, ja que es va obligar molts camions a parar a pocs quilòmetres del seu destí, “quan el que queia era una lleugera pluja i no un temporal de neu”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides