Amb qui se les té ara Joan Maria Piqué?

joan maria pique mes 324
joan maria pique mes 324

En defensa de la causa processista, l’ex-cap de premsa d’Artur Mas i responsable de relacions amb els mitjans estrangers del govern de Carles Puigdemont, Joan Maria Piqué, s’ha fet famós per les seves piruetes i polèmiques.

No només s’ha enfrontat amb els corresponsals de La Vanguardia i El País a Brussel·les amb relació al posicionament oficial de la Comissió Europea sobre la situació de Catalunya a la Unió Europea (UE) en cas de secessió. També ha quedat retratat per Reporters Sense Fronteres per pressionar periodistes estrangers i, darrerament, ha defensat l’exòtica fórmula del govern a distància -a la mida de les necessitats de Puigdemont- sostenint que governar Catalunya des de Brussel·les és com governar les Canàries des de la península Ibèrica.

Les darreres hores, combatent novament en el front de la internacionalització, Piqué ha acabat bloquejant a Twitter Pablo Pérez, responsable d’estratègia digital i xarxes socials de la Comissió Europea. El mateix Pérez ha difós una captura de pantalla sobre la reacció de Piqué, que ha vingut precedida d’un (altre) estira-i-arronsa amb relació al posicionament de la Comissió sobre una secessió catalana.

Piqué s’havia enganxat novament amb un corresponsal espanyol a Brussel·les, Alberto Fernández, el qual havia piulat que Puigdemont “torna a negar la major” dient que “no està clar que Catalunya quedés fora de la UE en cas d’independència”. Aquest periodista afegia: “Serà que no ho han repetit prou vegades des d’Europa”. Com a rèplica, Piqué ha dit: “No hi ha ni un informe oficial sobre aquest tema. Només opinions personals. “La major” serà per a tu (i per a l’unionisme, del qual no suposava que fossis portaveu)”.

A l’intercanvi de tuits s’ha sumat el corresponsal d’Expansión Miquel Roig, el qual ha recordat a Piqué els parers sobre la qüestió manifestats, entre d’altres, per tots els presidents de la Comissió des de Romano Prodi. De manera encara més contundent, Pablo Pérez ha respost Piqué aportant un vídeo que compila intervencions efectuades per diversos responsables comunitaris -Prodi, Jean-Claude Juncker, José Manuel Durao Barroso, Viviane Reding, Frans Timmermans…- del període 2004-2018.

“Joan Maria Piqué s’ha emprenyat”, ha piulat Pablo Pérez després del veto del col·laborador de Puigdemont. El vídeo adjuntat per Pérez conclou amb una resposta donada fa uns mesos pel portaveu de la Comissió Margaritis Schinas: “Tothom ho va entendre, amb l’excepció de la gent que no vol entendre-ho en cap cas. I sobre això, no crec que podem ser de gaire ajuda”.


(Visited 237 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari