El Parlament debat les propostes per superar el bloqueig

arrimadas cs
arrimadas cs

Ciutadans va preparar tota una estratègia d’aquelles que agraden al partit taronja, que són més façana que fons, per intentar ridiculitzar els independentistes aprofitant les setmanes de negociació complicada i de bloqueig entre JxCat i ERC. Van fer valer el nombre de diputats que tenen per forçar al president del Parlament, Roger Torrent, a convocar un ple extraordinari. Podien fer-ho i Torrent no s’hi podia negar, només retardar uns dies l’anunci de la data de la sessió plenària.

Però com que Cs només pretenia fer un discurs per remarcar el bloqueig i que JxCat, Esquerra i la CUP haguessin d’intervenir per escenificar les seves diferències, no van preveure res més que un debat en aquest ple. Però Torrent i els independentistes tenien altres plans. I en convocar el ple que va demanar Cs, van incloure una proposta de resolució que els comuns havien presentat per proposar que s’investís un candidat a la Generalitat “efectiu”, el text de JxCat sobre la restitució del govern i la legitimació de Puigdemont, i una altra proposta del PSC per demanar que corrin els dos mesos de temps d’investidura que estan congelats. L’estratègia se’ls girava en contra, i els altres partits presentaven alternatives i semblaven propositius.

A corre cuita i de manera improvisada, Cs va acabar registrant també una resolució amb un contingut mínim i sense base propositiva. I és que quan es practica la política d’aparador, hi ha el perill que els altres tingui més estratègia encara i un acabi quedant malament. Hi ha qui no n’aprèn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides