Jové a Rovira, sobre ERC i l’1-O: “Ho estem fent tot nosaltres”

La número dos republicana deia que el PDECat i la CUP els deixaven "sols"
marta rovira sanchis tv3
marta rovira sanchis tv3

L’àudio d’una conversa telefònica de la número dos d’ERC, Marta Rovira, amb qui va ser número dos de la Vicepresidència econòmica, Josep Maria Jové, evidencia el punt de vista de la dirigent republicana sobre la dedicació dels tres partits independentistes a l’organització del referèndum de l’1-O.

Entre aquests comentaris, revelats per El Confidencial, destaca aquell en el qual Rovira afirma, sobre la cerca de “síndics territorials”, que “ni el PDECat ni la CUP ho fan”, per bé que es queixa que “les nostres territorials fallen també”. “Tot ho estem fent nosaltres”, li respon Jové.

“Escolta, jo dono ales amb el Lluís Salvadó, vale, amb el tema mes d’octubre perquè acabarem pringant per aquí. Van a sac, aquesta gent”, expressa Rovira. “Amb el tema de la carta famosa el Coro l’ha liat“, diu Jové aparentment referint-se a Lluís Corominas. “Et juro que ahir el Mundó [l’aleshores conseller de Justícia] em va deixar fregida, eh”, es queixa també la dirigent d’ERC.

“Tinc la sensació que estem cada dia més sols”, lamentava Rovira en aquella conversa. “No estic d’acord amb el Solé que ha dit que la piscina cada dia està més plena. No ho veig, eh, no veig que s’ompli. Al revés”, assegurava. “Tenim forats”, admetia Jové. “Aquí la gent plorant, al departament”, responia Jové sobre un contratemps. “Avui ens han fotut tres”, rematava.

Asens i els comuns
Rovira i Jové es van preguntar com era possible que el tinent d’alcalde de Barcelona Jaume Asens conegués l’existència d’un determinat informe (sobre “funcionaris, treballadors, ciutadans, tot això”, segons el descrivien). Rovira expressava, aparentment en referència als comuns, que “no són de fiar”, tot i que deia que “potser l’Asens sí”.

En una altra trucada, revelada pel mateix diari, Rovira es referia a la possible intenció del PDECat d’obrir “una guerra a Barcelona” (amb els comuns, se suposa) i plantejava plans per a dos escenaris, un en el cas que els comuns col·laboressin facilitant punts de votació de l’1-O. Una altra conversa posa de manifest el rol d’aquestes figures d’ERC en l’intent per aconseguir que alcaldes cedissin locals per votar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides