Tres àudios assenyalen Elsa Artadi

Les intervencions telefòniques confirmen que la mà dreta de Puigdemont va participar en l'1-O
Título de la imagen
Título de la imagen

El contingut de les intervencions telefòniques intervingudes als organitzadors de l’1-O confirma que Elsa Artadi, mà dreta de Carles Puigdemont i una de les més ben col·locades per succeir-lo al capdavant de la Generalitat, estava al corrent dels plans de desconnexió del Govern i va participar en decisions clau.

Tres converses realitzades només unes setmanes abans del referèndum impliquen a l’actual portaveu de JxCAT en el disseny del llançament de l’Administració Tributària de Catalunya (ATC) com a estructura d’Estat i la situen com a promotora de la col·laboració dels ajuntaments en la cessió d’espais per a la consulta.

La primera trucada que incrimina Artadi es va produir el passat 31 d’agost a les 19.40. L’actual diputada al Parlament va telefonar a Josep Lluís Salvadó, exsecretari d’Hisenda del Govern i un dels més estrets col·laboradors d’Oriol Junqueras, per pactar la presentació de l’ATC, que s’anava a produir quatre dies després i anava a comptar amb la presència de Puigdemont. Artadi volia tancar el contingut del discurs que anava a oferir l’expresident per celebrar l’entrada en funcionament d’una entitat decisiva en l’estratègia de ruptura.

Segons la Guàrdia Civil, aquesta conversa evidència la participació de la cap de campanya de JxCAT en el procés de construcció de les “estructures de la república catalana”, però hi ha altres dues que també compliquen el seu futur judicial.

Es van produir la nit del 6 de setembre, minuts després que el Parlament aprovés la llei del referèndum d’autodeterminació, contra el criteri dels mateixos lletrats de la cambra autonòmica i malgrat la prohibició del Tribunal Constitucional.

A les 23.36, coincidint amb la signatura solemne del decret de convocatòria de l’1-O, la mà dreta de Puigdemont va trucar a un altre càrrec de la màxima confiança de Junqueras, Josep Maria Jové, exsecretari general de Vicepresidència de la Generalitat i considerat per la Guàrdia Civil un dels cervells del ‘Procés’.

Artadi li va dir a Jové que havia parlat amb Jordi Turull -exconseller de Presidència- i que aquest últim li havia dit que fos ell qui decidís quan havia de publicar-se el decret, si el mateix dia 6 o ja el 7.

Tres minuts després, a les 23.39, Artadi va telefonar de nou a Jové i li va explicar que, després de fer diverses gestions, havia aconseguit que la llei sortís publicada amb data de 6 de setembre.

Aquestes tres trucades han portat a la Guàrdia Civil a incloure a Artadi en una llista de 32 persones d'”interès per a la investigació”, al costat dels mateixos Salvadó i Jové i altres alts càrrecs del Govern i d’organismes decisius com el Centre de Telecomunicacions i tecnologies de la Informació (CTTI).

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides