La investidura de Sànchez prorroga el 155

El govern espanyol i el PP amaguen amb allargar la intervenció
jordi sanchez anc
jordi sanchez anc

El possible pas al costat de l’expresident Carles Puigdemont i la posterior designació de Jordi Sànchez, empresonat a Soto del Real, a la investidura com a president de la Generalitat, va agafant forma. Aquesta seria l’alternativa de JxCat i ERC hi estaria a favor.

El Govern espanyol i el PP ja s’han animat a advertir que aquesta possible solució no és la ideal i donen a entendre que suposaria prosseguir amb l’aplicació del 155.

Per la seva banda, Ciutadans i PSOE no van tan enllà i es limiten a advertir que no és la solució ideal i suposa “seguir amb l’embolic”.

Conscients que la decisió final és del Tribunal Suprem, que hauria de decidir si permet que Sànchez pugui anar al Parlament i ser investit, posen en dubte la viabilitat.

Un dels primers a reaccionar ha estat el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo. Segons ell, la solució d’investir Sànchez no seria l’adequada perquè demostraria “poca voluntat de facilitar les coses” i “una voluntat de seguir amb la tensió“, i per tant “tindríem un problema”, ja que “les condicions que es requereixen” per a la tornada a la “normalitat” que reclama l’Executiu central, “no es donarien al 100%”.

Des del PP han estat més clars a l’hora d’advertir que l’article 155 pel qual el Govern espanyol va intervenir la Generalitat i va convocar les eleccions, està destinat a restaurar la legalitat, per la qual cosa s’ha d’aplicar “fins que hi hagi un Govern disposat a complir amb la legalitat” i no persones “que són possibles delinqüents”.

Ha estat el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, qui també ha qualificat de “disbarat còsmic” la possibilitat que els independentistes acordin presentar com a candidat al número dos de la candidatura de JxCat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides