Els Mossos van revisar 11.000 actes de l’1-O

Trapero va manar als seus comandaments que ho fessin personalment
Forn i Trapero
Forn i Trapero

La prefectura dels Mossos d’Esquadra va revisar a posteriori les més d’11.000 actes que els seus agents desplegats l’1-O a Catalunya van omplir sobre la seva activitat en la jornada del referèndum, prèviament declarat il·legal pel Tribunal Constitucional i la celebració del qual, segons el mandat judicial, havien d’haver impedit o mirat d’impedir.

Va ser el comissari Joan Carles Molinero, de la Comissaria Superior de Coordinació Central (CSUCOC), qui va exposar en una reunió de comandaments de la policia autonòmica celebrada el 13 d’octubre que s’havia hagut de fer un “esforç ingent” per “revisar” aquell número d’actes confeccionades, atès que evidenciaven en molts casos “falta de supervisió, continguts insuficients, falta d’informació” i “algunes actituds poc professionals”.

Aquesta dada surt a la llum després que la Guàrdia Civil hagi abocat i analitzat els correus electrònics de l’excap dels Mossos Josep Lluís Trapero, des d’agost del 2017 fins a la data en què va ser cessat.

En l’informe en què es recullen aquests e-mails s’inclou la transcripció del que es va dir en aquella reunió de la cúpula policial catalana. Allà, el major expressa el seu orgull per la tasca realitzada. “Hem fet el que havíem de fer i el que volíem fer. No ens podem permetre que dirigeixin les nostres actuacions”, arriba a dir, sense deixar de comentar el que opina dels passos que en aquell moment ja s’han fet als tribunals, i que l’acabaran afectant.

“S’ha de tenir en compte que una possible DUI els atemoria, per la incertesa del futur. I com a element humà provoca por en la judicatura, que condiciona les seves actuacions i que, en part, nosaltres paguem”, va dir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides