Querella contra Florentino i cinc exministres pel Castor

Diverses plataformes els atribueixen prevaricació, frau a l'administració i malversació
florentino
florentino

La responsabilitat pública i privada en l’afer del magatzem Castor ha motivat la presentació d’una nova querella per part de diverses plataformes, entre les quals Xnet, l’Observatori del Deute en la Globalització i l’Institut de Drets Humans de Catalunya. La particularitat d’aquesta acció als jutjats és que apunta directament contra responsables governamentals i empresarials relacionats amb aquell projecte.

La querella es dirigeix contra els empresaris Recaredo del Potro (d’Escal UGS, la concessionària del Castor) i Florentino Pérez (d’ACS, que participava a Escal UGS), d’una banda, i contra quatre exministres espanyols del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, Joan Clos, Miguel Sebastián, Magdalena Álvarez i Elena Esponosa, i un més que va formar part del govern de Mariano Rajoy, José Manuel Soria. Entre els acusats també hi ha l’exsecretari general d’Energia Ignasi Nieto i l’exvicepresident i exconseller valencià Juan Cotino.

Se’ls atribueix la comissió de delictes de prevaricació, frau a l’administració pública i malversació de diners públics. Els querellants sostenen, basant-se en “anomalies” que troben que cal investigar, que alguns dels presumptes implicats poden haver-se enriquit il·lícitament. L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons ha explicat la portaveu d’Xnet Simona Levi, és evitar a la ciutadania el pagament del deute i “denunciar la impunitat i la connivència entre els poders públics i econòmics”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides