ERC aconsegueix el control de TV3 i Catalunya Ràdio

Les negociacions per a la investidura i la formació de govern entre les forces independentistes estan a la recta final
Sergi Sabrià
Sergi Sabrià

JxCat i ERC estan a un pas de tancar un acord d’investidura que han vinculat a un acord de govern per a la pròxima legislatura. Tot apunta que l’acord ha de ser imminent perquè en les darreres reunions s’hi haurien incorporat representants del PDECat i la CUP.

Ja ha transcendit que ERC ha aconseguit, finalment, quedar-se amb el control dels mitjans de comunicació de la Generalitat, TV3 i Catalunya Ràdio, ja que haurien pactat amb els de JxCat ostentar la presidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

La presidència de la CCMA, empresa pública que controla la gestió i direcció de la televisió i la ràdio públiques catalanes, ha estat endèmicament en mans del PDECat i anteriorment de CDC. L’actual president és Brauli Duart.

El que encara s’estaria negociant en aquest àmbit serien les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio i les direccions d’informatius dels dos mitjans de comunicació, direccions a les quals vol posar els seus afins JxCat, cosa que no acaba d’agradar als republicans.

També s’apunta que encara hi ha serrells, alguns d’ells d’importants, per tancar en les negociacions entre les forces independentistes per assolir l’acord de govern, un acord que JxCat volia tenir tancar per aquest dimecres, 28 de febrer, per desactivar el ple del Parlament demanant per Ciutadans per analitzar l’actual paràlisi de la política catalana.

El que ja se sap és que s’ha pactat que el candidat per a la investidura serà Jordi Sánchez, diputat de JxCat i expresident de l’ANC que es troba empresonat a Soto del Real. Davant la previsible impossibilitat de la investidura de Sánchez, el seu relleu per a presidir la Generalitat és Jordi Turull, diputat també de JxCat i conseller de presidència en el darrer executiu de Carles Puigdemont.

Amb aquest panorama ja no hi ha cap dubte que a Carles Puigdemont li tocarà un paper secundari en l’escenari polític de Catalunya, ja que no està previst que torni de Brussel·les on es troba fugit de la justícia espanyola.

Entre els serrells pendents també estaria el debat de mantenir una vicepresidència de la Generalitat o transformar aquest càrrec en una conselleria en cap, en la que ja sona el nom de la republicana Marta Rovira per a ocupar-la.

No està tant clar tampoc qui acabarà dirigit el departament d’Interior, una conselleria que és considerada una patata calenta al tenir sota el seu comandament els Mossos d’Esquadra que han de vetllar pel compliment de les ordres de la justícia espanyola.

(Visited 966 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari