El Suprem barra el pas a Jordi Sànchez

Prohibiria que deixés la presó per ser investit, avança 'La Razón'
Joan Ribet
Joan Ribet

El candidat alternatiu a Carles Puigdemont per a la investidura com a president de la Generalitat assenyalat per fonts de la negociació entre ERC i Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, no podrà sortir de la presó per anar al Parlament, segons avança La Razón.

Citant fonts jurídiques, aquest diari assegura que el Tribunal Suprem preveu denegar l’autorització que podria sol·licitar Sànchez, actualment en presó preventiva i investigat per sedició, per deixar el centre penitenciari de Soto del Real i poder assistir com a candidat a un ple d’investidura, com ja va fer amb el mateix Sànchez, l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller Joaquim Forn anteriorment.

El jutge instructor de la causa que afecta aquests tres diputats, Pablo Llarena, va considerar aleshores inconciliable el permís per deixar la presó amb el risc de reiteració delictiva, adduint la posició de lideratge social i polític de Sànchez, així com eventuals mobilitzacions ciutadanes que es podrien convocar “enfrontades al marc legal de la nostra convivència”, va afegir.

Llarena considera que Sànchez ha estat un instrument per a l’execució dels plans independentistes i, de fet, va destacar que s’havia integrat en la candidatura de Junts per Catalunya, la qual observa que “proclama l’objectiu de restablir la dinàmica política” que va donar lloc als fets pels quals se l’investiga.

Fonts de la negociació citades per El País preveuen que els termes del pacte que inclou Sànchez com a candidat, encara pendent de ser enllestit, es presentin aquest dimecres, i que diumenge tingui lloc a Brussel·les un acte per reconèixer la “legitimitat” de Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides