Pugen a 357 els afectats per gastroenteritis

L'origen del brot s'ha localitzat en un establiment de restauració de l'estació de La Masella
Título de la imagen
Título de la imagen

Els afectats pel brot de gastroenteritis aguda que es va detectar la setmana passada a la Cerdanya i que, segons ha confirmat aquest dilluns el Departament de Salut, ha tingut el seu origen en un restaurant de l’estació d’esquí de La Masella han augmentat a 357 persones, 346 escolars i 11 professors.

Segons ha informat l’Agència de Salut Pública de Catalunya, els infectats són 346 menors, d’entre 8 i 14 anys, i 11 professors de vuit escoles de Catalunya (tres del Gironès i cinc de l’àrea de Barcelona), a més d’un grup d’escolars francesos.

Tots portaven a terme activitats d’esquí i muntanya, en la denominada setmana blanca escolar, a la zona de la Cerdanya. Encara que estaven allotjats en diferents hotels, tots havien anat a esquiar a l’estació de La Masella, de manera que la investigació epidemiològica es va dirigir als establiments de restauració d’aquesta estació d’esquí.

La investigació epidemiològica i ambiental per part de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que es va iniciar la setmana passada, a partir de la notificació al Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, ha confirmat que és un brot de gastroenteritis aguda per Norovirus (genogrup 2).

La investigació també ha desvelat que l’origen està en un establiment de restauració de l’estació de La Masella.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides