Cassolades per rebre Felip VI

Centenars de persones convocades pels Comitès de Defensa de la República han protestat per la visita del rei
Título de la imagen
Título de la imagen

Centenars de persones han protestat pel centre de Barcelona, convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR) per la presència de Felip VI a Barcelona amb motiu del Mobile World Congress. És la primera visita del rei a Catalunya des del seu discurs del 3 d’octubre.

Els manifestants portaven cassoles, xiulets, llaços grocs i estelades, i s’han sentit crits de “Llibertat presos polítics”, “Fora el borbó” o “Els carrers seran sempre nostres”.

Els manifestants estaven convocats a la plaça Urquinaona i a la plaça de la Catedral. L’objectiu era acostar-se tant com fos possible al Palau de la Música perquè el monarca pogués sentir els xiulets i les cassoles durant el sopar. El Palau, on es fa l’acte protocol·lari d’inauguració del Mobile World Congress, estava blindat.

Des de primera hora de la tarda un gran dispositiu de seguretat, format per agents de la casa reial, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, havia acordonat i protegit amb furgonetes tota la zona del Palau de la Música per impedir el pas dels manifestants.

El dispositiu es complementava amb agents a les teulades dels principals edificis i amb gossos que rastrejaven la zona per detectar artefactes. També s’han revisat les clavegueres.

A tocar del Palau de la Música, s’han viscut moments de tensió quan els que protestaven contra el rei s’han trobat amb un grup de manifestants de la concentració pro-Tabàrnia que s’havia fet a Plaça Catalunya i que s’acostaven al Palau per mostrar el seu suport al rei.

Com havien anunciat, ni l’alcaldessa Ada Colau, ni el president del Parlament Roger Torrent, ni cap càrrec de la Generalitat, han assistit a la recepció que donava la benvinguda al monarca. Després, en el sopar, Colau i Torrent sí que hi han assistit.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides