La vicepresidenta Rovira

Junqueras es planteja renunciar a repetir en el càrrec i la seva número dos es perfila com a successora
Marta Rovira
Marta Rovira

En una setmana que es preveu crucial per la investidura, Marta Rovira es perfila com la nova vicepresidenta del Govern. Els negociadors reserven el càrrec a Oriol Junqueras, però el líder d’Esquerra ja ha advertit al seu entorn que si no pot exercir el càrrec en unes mínimes condicions, hi renunciarà.

De fet, segons El Punt Avui, Junqueras ja ha demanat a la seva número dos, Marta Rovira, que el substitueixi. Ara falta veure si Junts per Catalunya hi dona el vistiplau i si la mateixa Rovira accepta entomar aquesta responsabilitat.

El pas al costat de Puigdemont, per etapes
Les negociacions per formar govern estan força encarrilades i l’acord es podria anunciar aquests pròxims dies, abans fins i tot del ple de dijous.

Segons explica La Vanguardia, el pas al costat de Carles Puigdemont es farà per etapes. Primer s’aprovarà una resolució al Parlament per denunciar-ne la destitució il·legal, i després es farà un acte de reparació a Brussel·les, amb la presència d’alcaldes i diputats independentistes.

El candidat a presidir la Generalitat passaria a ser Jordi Sànchez, a la presó des de fa més de quatre mesos, i en cas que el Suprem no ho permeti, la responsabilitat recauria en Jordi Turull, en llibertat provisional a l’espera del judici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides