El Rei, plantat

Generalitat, Torrent i Colau no acudiran al besamans inaugural del Mobile World Congress
Título de la imagen
Título de la imagen

Cap autoritat ni representant de les principals institucions catalanes, ni Generalitat, ni Ajuntament de Barcelona, ni el Parlament rebran aquest diumenge el Rei d’Espanya pel Mobile World Congress.

Primer va ser Ada Colau, dissabte al matí, i després s’hi va afegir Roger Torrent. L’alcaldessa de Barcelona i el President del Parlament, segona autoritat del país, han decidit plantar Felip VI en la primera visita del cap d’Estat a Catalunya des de fa sis mesos.

La situació política és anòmala, perquè entre altres coses, la Generalitat està intervinguda, no hi ha president ni consellers que puguin repetir la imatge d’ara fa un any, i això fa que Colau i Torrent siguin les autoritats de més rang polític de les institucions catalanes i s’estalviaran el besamans d’aquest diumenge a la tarda amb el Rei. Aniran directament al sopar que es fa al Palau de la Música.

De fet, Ada Colau tampoc no anirà al tret de sortida del Congrés de demà al matí. Tots dos ho fan com a forma de protesta per la gestió que, consideren, va fer el Monarca dels fets de l’1 d’Octubre.

Val a dir que altres alts càrrecs de la Generalitat ja havien anunciat que no hi assistirien, com Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions. I s’hi han afegit també Joan Aregio i Pau Villòria, alts càrrecs de la conselleria d’Empresa i Ocupació, que tampoc seran al Sopar del Palau de la Música.

Aquesta decisió, que es visualitzarà a la tarda, ha portat una onada de crítiques. Els primers a protestar van ser el delegat del Govern, Enric Millo i la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que demanaven una rectificació.

Colau va ser el blanc de les crítiques de PP i PSC, sobretot durant bona part del dia d’ahir, quan el president del Parlament encara no havia anunciat que també plantava Felip VI. Alberto Fernández Díaz i Jaume Collboni creuen que l’alcaldessa no té en compte la importància del Mobile.

Cassolada d’Òmnium
Òmnium Cultural ha convocat una cassolada per rebre el Rei a Barcelona amb motiu de la inauguració del Mobile World Congressa la ciutat. L’organització independentista convoca a la protesta ciutadana aquest diumenge a les 21 hores.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides