Els comerciants d’Igualada planten cara al súper Esclat

L'associació Igualada Comerç presentarà al·legacions a la modificació del pla general que permet el súper
Título de la imagen
Título de la imagen

La polèmica instal·lació d’un supermercat Bon Preu Esclat a Igualada ha posat en peu de guerra els comerciants de la ciutat, que entenen que la capital de l’Anoia ja té suficients equipaments d’aquestes característiques. Per això, Igualada Comerç, associació que engloba el conjunt de comerciants de la capital de l’Anoia, està preparant al·legacions a la modificació del pla general que va aprovar l’Ajuntament i que permet la instal·lació.

El Bon Preu Esclat que es vol instal·lar al nord d’Igualada, concretament a l’antiga fàbrica tèxtil Vives Vidal, es convertirà en la superfície de venda més gran de la ciutat, rivalitzant amb Carrefour. Es tracta d’una sala de vendes de 3.900 metres quadrats i comptarà amb uns 400 aparcaments. L’empresa d’Osona preveu fer una inversió de 13 milions d’euros per aquest projecte. L’Ajuntament d’Igualada hauria apostat per aquest moviment “per aturar la degradació d’una fàbrica emblemàtica”. La implantació comportaria també la construcció d’una nova rotonda i l’ampliació d’una de les existents a la zona.

El grup Esclat explica que, a més de la inversió de 13 milions d’euros, el seu aterratge a Igualada propiciarà “la creació de 100 llocs de treball directes i uns 350 d’indirectes”. L’edifici tindrà tres plantes i un soterrani. La companyia osonenca afegeix que una de les particions de la instal·lació, d’uns 1.600 metres quadrats, se cedirà a l’Ajuntament “per a fer equipaments municipals”.

“EL PASTÍS ÉS EL MATEIX”
L’associació de comerciants del nord d’Igualada, que és a on es vol instal·lar el súper, ha dit que “no s’estan avaluant totes les repercussions comercials que tindrà aquest increment de superfície de vendes”. Es refereix a l’Esclat, però i també al supermercat Consum que es vol construir a la plaça de cal Font, al centre de la ciutat. Afegeixen que “es presta massa atenció només en les compensacions urbanístiques que farà l’empresa Bon Preu a Igualada (nova rotonda, ampliació de la del carrer Lleida…)”.

Manifesten que “ni Igualada ni la Conca d’Òdena tenen la quantitat de consumidors potencials necessària, ni tampoc hi ha previsió d’un creixement demogràfic important a mitjà termini, que aporti prou consumidors per tots els comerços i supermercats que hi ha al conjunt de la Conca d’Òdena”. Entenen que els nous hipermercats que s’estableixin a la ciutat no comportarà “que els consumidors actuals incrementin les compres en alimentació, neteja, etc.”.

Sobre les conseqüències, assenyalen que aquesta ampliació de la superfície comercial “repercutirà en negatiu per al petit comerç especialitzat i de proximitat” i “afectarà els supermercats petits/mitjans com ara Supermas i Sebastian, entre altres, o al mateix mercat municipal de la Masuca, ja avui amb moltes parades buides”. Conclouen que “a curt termini aquestes grans superfícies crearan llocs de treball però, hem tingut en compte quin serà el cost real de l’operació a mitjà termini per al comerç actual de la Conca?”.

D’altres associacions, com la citada Igualada Comerç, però i també de municipis veïns, Vilanova Comerç i Unió d’Establiments de Montbui, també han posat el crit al cel. El president d’Igualada Comerç, Xavier Figueres, lamenta que la implantació es faci a partir d’una modificació del pla urbanístic, cosa que suposa “un greuge comparatiu”. Figueres apunta que “ni hi ha gent amb més renda, ni més consumidors, ni els igualadins menjaran dues vegades”. En aquest sentit, remarca que “un Bon Preu no farà venir a ningú de fora de l’Anoia a Igualada a comprar. No té a veure amb el projecte de ciutat que se’ns havia explicat als comerciants”.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides