Censuren a Barcelona un acte sobre Tabàrnia

El grup periodístic Pi i Margall se solidaritza amb el CLAC, censurat pel Centre Cívic Casa Elizalde
boadella tabarnia
boadella tabarnia

L’Ajuntament de Barcelona no ha permès la celebració d’una petita obra satírica que versava sobre el ja conegudíssim topònim de Tabàrnia.

Es tracta d’una petita obra humorística del Centre Lliure d’Art i Cultura (CLAC) sobre aquesta nova ‘regió’ o ‘comunitat’, que comptava amb la participació de Ramón de España, Pau Guix, Pau Planas i Jaume Vives, un dels impulsors de Tabàrnia.

L’acte estava previst per al pròxim 27 de febrer. El local, la Casa Elizalde, estava pagat des de fa quatre setmanes. Però ha estat ara quan l’Ajuntament ha recordat que hi havia una altra activitat.

Els responsables de la gestió del centre, de l’empresa Ludic 3 SCCL, que gestionen diversos centres cívics a la ciutat de Barcelona, han assegurat que tot és culpa d’un error humà, però no han donat una altra alternativa que anul·lar l’acte i tornar la taxa ingressada, sense oferir un altre espai on realitzar-lo tan sols canviant la data,

Des de CLAC recorden que no és la primera vegada que els passa una cosa semblant. “Per aquest mateix acte es va contactar també amb el Centre Cívic de Sagrada Família que, tot i fer constar la recepció de la sol·licitud, no van oferir dates ni van informar de la seva disponibilitat, cosa que ja ha passat en altres ocasions amb altres centres”, asseguren.

Per CLAC i altres agrupacions constitucionalistes també és difícil trobar un centre privat a Barcelona en el qual realitzar els seus actes. La implicació política que tenen alguns dels seus esdeveniments provoca que, per por a represàlies, aquestes sales prefereixin no albergar-los.

Des del Grup de Periodistes Pi i Margall denuncien que aquests fets impliquen un atac a la llibertat d’expressió, més quan aquestes sales són públiques i les sufragades entre tots els ciutadans de Barcelona.

El Grup de Periodistes Pi i Margall, presidit pel periodista Sergio Fidalgo, és l’única associació de periodistes a Catalunya associada a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides